TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 02. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

Mouchova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 105
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133198.03 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 10 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Mouchova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak cvičit doma

01. 03. 2016

Jak začít cvičit doma ?
Chtěli byste na své postavě trochu zapracovat a pořád nevíte jaké cvičení vybrat ? Máte malé děti a nemáte pro ně hlídání? Nemáte rádi přeplněná fitcentra a máte raději soukromí ? Možná právě pro Vás je tento článek.

Jak tedy s domácím cvičením začít ?

Cvičení na DVD – první možnost je zakoupit si vhodný cvičení program na DVD. Existuje obrovské množství českých i zahraničních disků. Záleží jen na Vašich preferencích.
Česká produkce nabízí např. programy Olgy Šípková, Hanky Kynychové, Vaška Krejčíka a dalších. Vybírejte i podle Vašich sympatií.
Ze zahraničí jsem si oblíbila : Jillian Michaels, Bob Harper, Insanity a T25 od Shauna T.
S Jillian  Michaels doporučuji začít. Její videa jsou doslova hitem internetu a cvičí podle ní ženy z celého světa. Jsou k dispozici volně ke stažení.

Videa online – můžete si přímo zakoupit některé členství například na http://www.onlinefitness.cz/.
Měšíční členství stojí 249 Kč.Je
to v podstatě online tělocvična. Vyberete si lekci, která se Vám líbí, zaplatíte a můžete si zacvičit přímo ve Vašem obýváku.

Máte rádi jógu ? Zkuste : http://www.kondice.cz/videa-joga/ za vcelku nízký poplatek budete mít na tři měsíce k dispozici velké množství lekcí jógy se zkušenými instruktory.

Nebo zalovit ve vodách YouTube a využít bezplatného sledování videí. Videí a kanálů je celá řada. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit tyto kanály:
Fitness Blender – sympatický pár, který začal být v poslední době velmi populární. Jejich videa mají různé zaměření a i délku tréninku. Určitě stojí za vyzkoušení.
Zuzka Light – Sympatická Češka žijící ve Spojených Státech. Ve svých videích využívá vysoce intenzivní intervalový trénink. Doporučuji spíše pro pokročilé.
XHIIT Daily-
Tara Styles –
jóga kanál
Cassey Ho
Be Fit

TheDailyHiit

Cvičte podle sebe – Samozřejmě je třeba mít trochu zkušeností. Na druhou stranu cvičíte vždy jen to, na co máte chuť a jak dlouho chcete.

Fit aplikace ke stažení – Chytré telefony s Vámi mohou i cvičit. Stáhněte si vybranou aplikaci a můžete si zacvičit na procházce, v kanceláři nebo na dovolené. Velmi populární a krásně zpracovaná je aplikace Nike Training Club.
VirtuaGYM, Runtastic, JEFIT,  Workout Trainer.
Daily Yoga ( ALL – in one ) – je to jedna z nejpopulárnějších jógových aplikací současnosti. Obsahuje 45 předpřipravených lekcí a stále přidávají nové. Můžete si zvolit i dobu cvičení od 5 do 45 minut. Pokud nevíte jakou aplikaci zvolit, stačí zadat Váš věk, obtížnost cvičení, hmotnost a cíl cvičení a aplikace Vám sama program nabídne. Dalším zajímavým bonusem jsou vzdělávací přednášky a videolekce v HD rozlišení a několik nahrávek relaxační hudby zdarma.

Runtastic Bodyweight Strength Training Pack – funguje jako domácí posilovna. Zvolíte si co z nabízeného chcete zrovna trénovat například kolik, položíte vedle sebe mobil a můžete začít. Každý pohyb těla směrem k zemi započítá senzor v aplikaci jako jeden klik. Jsou k dispozici celkové statistiky odvedených cviků a počtu odcvičených dnů.

Tabata timer – Tabata je kardiovaskulární trénink, který se skládá z několika dvacetisekundových cviků prováděných na sto procent a desetisekundovým odpočinkem mezi každou sérií. Tabata timer umí sám spočítat čas a zvukovým signálem nás upozorní na začátek a konec kola. Aplikace je zdarma a bez registrace.

Gymtracer – aplikace je v češtině a má dvojí využití. GymTracer Personal je určený pro všechny, co si vedou cvičební deníky sami bez osobního trenéra a GymTracer Trainer cílený pro trenéry, kteří mají mohou mít u sebe tréninkové deníky svých klientů. Po registraci si můžete sestavit trénink pomocí katalogových cviků, které jsou neustále doplňovány. Cviky jsou odborně popsané a názorné v  3D animaci. Cena je 200 Kč za měsíc. K dispozici je čtrnáctidenní zkušební verze zdarma.

Nezapomínejte, že cvičení má být hlavně potěšení a zábava. Zkuste si najít druh pohybu, který Vás baví a dělá dobře Vašemu tělu. Dobrý trenér Vám v tom může pomoci.



 

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 03. 2016 14:06
Já jsem velký propagátor skupinových sportovních aktivit.Tento článek měl být pro ty, kdo si hodinu času hledají velmi obtížně a přesto by se rádi pohybovali a podpořili tak své snažení.Já jsem vše vyzkoušela hlavně v počátku mateřské dovolené, jelikož mé děti nebyly hlídatelné :-) STOB sportovní aktivity mají velmi široký záběr a samozřejmě doporučuji.Zdraví, Jana M.
01. 03. 2016 13:00
Díky, super tipy. A tip na břišní tance by někdo neměl?
01. 03. 2016 08:36
Díky za fajn tipy, jak cvičit doma. :-) Určitě něco vyzkouším.
29. 02. 2016 21:21
Děkuji za inspiraci :-) Cvičím doma sama, ale souhlasím s paní Ivou :-) Společné cvičení má něco víc do sebe !! Aspoň mě to vybudí k lepším výkonům :-) Ale přesto se nechám ráda inspirovat a kouknu na doporučená jména :-) díky
29. 02. 2016 20:50
Děkuji za hezký přehled, ale přece jenom atmosféra při společném cvičení je nade vše. Takže kdo má možnost, koukněte na stránky STOBu.
V rámci dopoledního kurzu, kde je i hlídání pro děti, můžete každý týden vyzkoušet různé druhy cvičení a v rubrice cvičení najdete mnoho druhů pohybu, kde budete na konci lekce opravdu štastné (třeba tanec s Vojtou Lackem, tanec NIA, hormonální joga apod.
27. 02. 2016 15:01
Jsem ráda, že se líbí!
26. 02. 2016 23:01
Jo jo, pro mě ale není až takový problém si něco vybrat, ale přinutit se to doma provozovat:-) Momentálně se jednou nebo dvakrát týdně vzmůžu na Wii Fit a jednou nebo dvakrát týdně mávám pár minut činkama, a to je všechno...
26. 02. 2016 20:50
super, Jill už mám plný zuby, je čas zkusit něco jiného. Díky za tipy :-)
26. 02. 2016 19:22
Moc děkuji za bezva články plné dobrých rad:-).Zrovna mi.padly do noty:-):-)
26. 02. 2016 16:07
Chodím na jógu, tak se tady na to taky kouknu, doma se budu inspirovat a něco vyberu.
26. 02. 2016 14:46
Ja doma využívám dvd Hanky Kynychove, Vaška Krejcika a Davida Hufa. Cvičení je pěkně udělané a mám výhodu, ze ušetřím čas než bych se někam dopravila. Abych měla o změnu, tak chodím jednou týdně na jogu. Jinak dík za typy, jukni na to.
26. 02. 2016 14:26
Jdu hledat :-), díky za inspiraci.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři